Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Bu nedenle tedavi planı ve ücretleri hastadan hastaya değişebilmektedir. Dış gebelik tedavisi ve ameliyat ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.

Vajinal Kanama: Vajinal kanama hamilelik döneminde normal olmayan bir belirtidir ve dış gebeliğin bir işareti olabilir. Kanama genellikle hafif-orta şiddette ve pembe, kahverengi veya kırmızı renkte olabilir.

Çoğu durumda, yumurtanın fallop tüpündeki hareketini yavaşlatan veya engelleyen koşullar dış gebeliğe neden olur. Bunun nedeni aşağıdakiler olabilir:

Dış gebelikte normal sağlıklı gebelikte olduğu gibi adet kanaması olmaz. Ancak gebelik esnasında anormal vajinal kanamalar meydana gelebilir. Bu durumda kadınlar adet kanaması geçirdiğini düşünebilir.

Dış gebeliğin keşfinin zamanlamasına bağlı olarak tedavide ilaç, laparoskopik cerrahi ya da abdominal cerrahi gibi yöntemler kullanılır. Dış gebeliğin mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

Düzenli muayeneler, PID ve endometriozis gibi dış gebelik riskini artırabilecek hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlar.

Yine erken teşhis edilen dış gebeliklerde ilaçla tedaviye başvurularak embriyonun vücuttan atılması sağlanabilir. Acil komplikasyonların olası olduğu vakalarda ise direkt ameliyatla ektopik kitle vücuttan tahliye edilir.

Endometriyoz adı verilen ve normal rahimde bulunan dokunun, rahmin dışındaki bir yere tutunarak fallop tüplerini tıkaması,

Dış gebelik sık sık erken gebelik dönemi belirtileri gösterebileceği için erken teşhisi bazen zorlaştırmaktadır. Bu nedenle diğer tüm etkenler de göz ardı edilmeden acele edilmesi gerekmektedir. Böylece anne adayının hayati tehlikesinin ortadan kaldırılması ve ilerideki gebelik şansınız azalma daha fazla bilgi riski engellenebilir.

Belirtilerinize ve dış gebeliğin ne zaman keşfedildiğine bağlı olarak; tedavi ilaç, laparoskopik cerrahi veya abdominal cerrahi kullanılarak yapılabilir.

“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Tüplerin bağlanması olarak bilinen tüp ligasyonu işlemi de kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olmasına rağMales ektopik gebelik riskini artırabilir.

Dış gebelik yaşayan bir kadında tekrar dış gebelik olma riski diğer kadınlara göre yüksektir. Ama bu oran %ten’dur, yani dış gebelik sonrası kadınların %ninety’ı gebe kalacaktır ve çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına alacaklardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *